REZERVIRAJ ODMAH
Zagreb 360°2018-10-06T13:31:47+00:00

Project Description

Zagreb 360°

Zagreb Eye je vidikovac u srcu glavnoga grada Hrvatske. Smješten je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na 16. katu – samom vrhu Zagrebačkog nebodera u Ilici 1a, odakle se pruža jedinstven pogled na Trg bana Jelačića, Kaptol, Gradec, Gornji i Donji grad i najvažnije kulturno-povijesne građevine Zagreba, njegove trgove, ulice i parkove. Za vedrog dana, istočno puca pogled na Moslavačko gorje, a zapadno na Žumberačko gorje i prema Sloveniji.

Zagrebački (Ilički) neboder građen je od 1957. do 1959.. U trenutku otvorenja bio je najviša i najmodernija zgrada u tadašnjoj Jugoslaviji. Trideset je godina bio Špica – centar društvenih zbivanja i omiljeno mjesto za prve ljubavi, prve plesnjake, razgledavanje panorame grada i kavu. Još i danas mnogi pamte hot dog u prizemlju i frape na vrhu nebodera. Vidikovac je zatvoren 1989., čime je turistička ponuda grada ostala zakinuta za jednu od prepoznatljivih vrijednosti grada koja je u novom ruhu zasjala punim sjajem.

Osim natkrivene terase s koje se pruža prekrasan pogled na sve 4 strane svijeta, središnji dio vidikovca čini ostakljeni prostor površine 200 m² koji je namijenjen promociji destinacija, proizvoda i brandova. Prostor je polivalentan pa je u njemu moguće organizirati privatna, poslovna i protokolarna događanja, što uključuje promocije, seminare, kongrese, institucionalne prijeme, ali i proslave i obljetnice.

Vidikovac Zagreb Eye otvoren je za javnost sve dane u godini od 10.00 do 23.45 sata, bez obzira na vremenske prilike i godišnje doba. Osoblje vidikovca dijelom čine studenti. Mnogi od njih sporazumijevaju se i na nekoliko stranih jezika i posjetiteljima će, uz besplatne turističke brošure o Zagrebu, rado dati preporuke i druge korisne turističke informacije. Interijer prostora ljeti je klimatiziran, a zimi grijan. Ulaz na vidikovac prilagođen je i osobama s posebnim potrebama. Vidikovac je pet friendly, što znači da su ljubimci dobrodošli. Cijena ulaznice za odraslu osobu je 60 kn, za djecu stariju od 3 godine 30 kn, a organizirane grupe imaju posebne popuste. Ulaznica kupljena tijekom dana vrijedi i za razgledavanje grada noću, ali nije prenosiva. Svim posjetiteljima je omogućen besplatni Wi-Fi.

/** * The footer template. * * @package Avada * @subpackage Templates */ // Do not allow directly accessing this file. if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) { exit( 'Direct script access denied.' ); } ?>